Összes oldalmegjelenítés

2011. november 5., szombat

Tanácsot szeretnék kérni

Sziasztok macskások, tanácsra volna szükségem.

Cincivel asszem már minden oké, határozottan érdekeljük őt. Bíborka (a fehérke) viszont még mindig fél. Oké, tudom, csak egy hete vannak nálunk. Az is igaz, hogy pár fújás után már hagyja magát simogatni, de kínozni nem akarom szegényt, inkább az ő tempójában szeretnék barátkozni.

Mit csináljak? Mi a tapasztalatotok, hogy lehet ezt a félelmet csökkenteni, elmulasztani? Majd magától elmúlik, vagy inkább próbálkozzak gyakori simivel, játékkal, finom kaja adással, vagy azzal pont visszaüt a dolog?

3 megjegyzés:

  1. Jól csinálod. Játssz vele sokat, főleg valamilyen lógatós játékot, ahol ott vagy, de mégsem nagyon közel. Beszélj hozzá és dicsérd ! Ha "véletlenül" a közelében jársz, mindig simítsd meg, de a dögönyözést és egyéb bizalmas kontaktusokat ne erőltesd. Kaja adáskor is simítsd végig.
    Nekem volt olyan cicám, akit 3 évig nem lehetett komoly tiltakozás nélkül felvenni, de aztán "tépőzáras" cica lett belőle :-))

    A nyugodt szeretet segíteni fog !

    VálaszTörlés
  2. Jól csinálod. Amit Vaci ajánl az nagyon jó módszer.
    Nagyon sokat haladtatok már eddig. Bíborkának több idő kell mitnt Cincinek, de menni fog.

    VálaszTörlés
  3. Jól van, köszi Nektek, kb. ezt próbálom én is csinálni, akkor jó úton járok. Az biztos, hogy egyre jobban szereti, ha simogatom, már dorombol is hozzá, meg ágaskodik, szinte belefekszik a kezembe.

    VálaszTörlés