Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 15., szerda

Körkérdés :)

Szabad perceimben azon szoktam gondolkodni, hogy Cincikét, ezt az örökké melankolikus, de imádnivaló kis dögöt hogy tudnám felvidítani. 

Bíbor (a fehér), még, ha nem is foglalkozunk vele, feltalálja magát, vagy a takaró alá bújik és ott hülyéskedik, vagy kergeti a labdát. 
Cinci viszont mélabús, vagy legalábbis annak tűnik.
Eleve fekete ugye az egész macska, és gyönyörű fekete szemei vannak, azért ez már ad egy drámai külsőt, de valóban, nem az a játékos-fajta. Néha azért ő is kergeti a labdát, vagy a Bíbort, de inkább nézni szereti, ahogy Bíbor játszik, vagy a kedvenc programja, amikor simogattatja magát. Na akkor tényleg boldog, dorombol, bújik, ez legalább fél óra-óra minden nap. 

Szóval: 

Egy lakásban élő, szomorú cicának mi az ideális játék? Vagy ennyi, mélabúsabb, szorongóbb, mint az átlag (viszonylag hamar megijed dolgoktól), ha nem játszik, hát nem játszik? Szóval nem gáz, ha nem olyan hebehurgya, hanem inkább ül, néz, fekszik, alszik, bújik?
Nézegetek mindenféle cicajátékot, de ha esetleg valakinek van tapasztalata, hogy a higgadtabb, melankolikusabb cicákat mivel lehet jókedvre deríteni, ossza meg legyen szíves és köszönöm :)

6 megjegyzés:

  1. Nem hiszem, hogy szomorú. Vannak a cicák közt is szemlélődőbb természetűek.
    Aztán éri az embert meglepetés időnként. Ma látogatóink voltak és az amúgy inkább szemlélődő Hópihét hatalmasan megugráltatták. Szerintem még szaltózott is. Neki a lézerpötty jött be.
    Amire meg a lánya rá se bagózott. Ő a korbácsot imádta kergetni. Érdemes kipróbálni többfélét.

    VálaszTörlés
  2. :))))
    Lézerpötty, korbács, ezek a mai cicák milyen modernek és perverzek :)

    Labdájuk, zörgős egerük van rengeteg.
    Van tigrismintás huzigatós játék (a labdát a végéről leszerelte róla), attól fél. A macskaboxzsákot le se szarják.
    Lézerpötty nálunk is van.
    Még ilyesmin gondolkodom: http://www.zooplus.hu/shop/macska/jatek/interaktiv/egyeb/241335, de ha őnagysága nem feltétlenül játékos természet, szerintem vehetek neki bármit.

    VálaszTörlés
  3. Ez se rossz. Nálunk van aki játszik vele van aki csak átlépi.
    Mindegyiknek megvan az ami érdekli. csak rá kell jönni.
    A lézerpötty nem jön be Cincinek? Úgy emlékszem a videón érdekelte.
    Én speciel imádom. Az ágyban dögölve, félálomban is meg lehet futtatni a szőrösöket :-)

    VálaszTörlés
  4. :)
    Néha ráugrik azért, de túlnyomó részt inkább nézi.
    Lehet aztán, hogy ilyen típus, de valamikor kijön belőle az állat, akkor imádom, rohan, játszik a labdával, fel az ablakpárkányra, le, rohanás a konyháig, közben kergeti a labdát, de ez nála tényleg csak pár perc.

    Na, még kísérletezem.

    VálaszTörlés
  5. Borbol keszult mueger (zorgosre, textilre ra se hederit), fuldugo, tejesdoboz-kupak, alufolia-galacsin, kindertojas-belso.
    Udvozlettel: Egy szobanoveny mamija

    VálaszTörlés
  6. Ó, igen, ez mind megvan.
    Osztottam-szoroztam, rájöttem: Cinci ilyen. Bíbor a hebehurgya, Cinci meg a megfigyelő. Eszem ágában sincs változtatni rajtuk, csak tényleg szeretném, ha igazán jól éreznék magukat nálunk az elkövetkező 15-20 évben :)

    VálaszTörlés