Összes oldalmegjelenítés

2012. január 13., péntek

Para van.

Na nem a macskák miatt, hanem értük. 

Vészesen közeleg az időpont, amikor el kéne vinni őket dokihoz. Bíbornak, akit egyre gyakrabban Oposszumnak hívunk, mert tényleg olyan feje van néha :), még egy oltásra van szüksége, így Cincivel együtt elvándorolunk a dokibácsihoz, majd kérünk féreghajtást is, adja csak be a szakértő, amúgy is Keresztanyjuknál olvastam fülnyavalyáról, hát majd azt is megnézetjük. Meg minden egyebet, amit ilyenkor kell. 

Na de ahhoz el kell vinni őket. 

Ahhoz meg be kéne tenni a hordozóba a két grófnőt. 

Ahhoz meg megfogni őket. 

Nna és itt a para. Nem is attól félek, hogy sikerülni fog-e, nyilván sikerülni fog. De tudom, mennyire félnek majd, azért mégis csak mentett cicák, talán sose lesz 100 %-os a bizalom felénk, csak mondjuk 98, és ez a szám emiatt még csökkenni fog... De értük tesszük, tudom. 

Másik megoldandó dolog a "nyár", "nyitott ablak", "madár", "szabadság" és macska" halmazok egymáshoz közelítése... :) 

4 megjegyzés:

  1. Ó, értem a problémádat... Mi Tüsvareket a fülmolesztálás alatt és után, meg az állatorvosnál a Schnurr nevű, DM-ben otthon is kapható undormánnyal kenyerezzük le. Meg szokott bocsátani, ennek a cuccnak nem tud ellenállni. Javaslom, próbáljátok ki előtte: Tasak felbont, kézfejre kevés paszta kinyom, és ha a macsi szereti, akkor azonnal megtudjátok, mit jelent a "nagy csapásszámú nyelv". Még a fülpuci után is megmarad mellettünk az ügy érdekében! Eléggé el lehet húzni az élvezeteket (mindig keveset kinyomni), mire elfogy, elfelejti, miért is kellene rosszkedvűnek lennie...

    A nyitott ablak gondot fogalmam sincs, talán majd valami tapasztaltabb cicarabszolga mond valami okosat...

    VálaszTörlés
  2. Csúnya dolog az átverés, de hsznos. Szerintem vegyétek elő a hordozót. Legyen valahol olyan helyen, ahol megszokják a jelenlétét. Ajtót valamivel támasszátok ki. És ha jutifali van, akkro látványosan dobjatok be oda is 1-1 darabot. Előbb-utóbb elalszik az éberségük. És csak rájuk kell csukni az ajtót.

    VálaszTörlés
  3. És bármennyire kedvesek alapjáraton. Arra készülj el, hogy pánikban egy macska rúg, harap, karmol. És ők pánikban lesznek.

    VálaszTörlés
  4. Magadban határozd el, hogy be kell kerülniük a hordozóba. Azonnal megérzik,ha lelkileg elgyengülsz. 1Az én cicám már akkor bevonul az ágy alá, ha csak arra gondolok, hogy hordozó :-D A legutóbbi dokilátogatást is úgy ejtettük meg, hogy amikor délután hazamentem az üdvözlésemre gyanútlanul előjövő macskát felkaptam és bezsuppoltam a reggel már előkészített hordozóba :-)
    Azt nem hiszem, hogy a kialakult bizalmat lerombolná egy dokis akció. A lelkük mélyén érzik, hogy ezt értük teszed.

    A nyár+ablak+macska+madár kérdéskörnek egyetlen jó megoldása a rács vagy védőháló. Még jobb szúnyoghálóval kombinálva. Nem tudom, milyen műszaki megoldású az ablakod, meg van-e erkélyajtó, de tudok tippeket adni.

    VálaszTörlés